Jest nam niezwykle miło z racji Państwa zainteresowania naszą ofertą na przyjęcia okolicznościowe. Z chęcią zabierzemy Państwa i Państwa cudownych gości w kulinarną podróż aż do Azji Południowej- Indii. Przygotują ją dla Państwa nasi kucharze, którzy pochodzą właśnie stamtąd i doskonale wiedzą jak smakują Indie. Kuchnia indyjska jest bogata w odmienne smaki, a aromat naszej kuchni można poczuć nawet kilka przecznic od naszej restauracji. Możemy zapewnić Państwa, że będzie to niezwykła i smaczna przygoda.
ZUPA
CHICKEN SOUP
drobiowa zupa z warzywami i indyjskimi przyprawami
DANIA GŁÓWNE
CHICKEN MADRASH
kurczak gotowany z indyjskimi przyprawami w sosie madrash
VEGETABLE KORMA
warzywa gotowane w sosie orzechowo-kokosowym z indyjskimi przyprawami
Dania główne są podawane do wyboru z ryżem basmati lub z pszennym chlebekiem pieczonym w tradycyjnym piecu tandoor- plain naan.
NAPOJE
WODA- HERBATA- KAWA
PRZYSTAWKA
MIX TIKKA
kompozycja pieczonych w piecu tandoor warzyw i sera
paneer (wersja wegetariańska) oraz kurczaka i krewetek (wersja mięsna)
ZUPA
CHICKEN SOUP
drobiowa zupa z warzywami i indyjskimi przyprawami
DANIA GŁÓWNE
PRAWN/ LAMB TIKKA MASALA krewetki lub jagnięcina
pieczone w glinianym piecu Tandoor w sosie pomidorowo- cebulowym z orzeszkami nerkowca
CHICKEN DO PYAZA gotowany ser paneer z cebulą w sosie curry
CHANA MASALA
gotowana ciecierzyca w sosie pomidorowym z indyjskimi przyprawami
Dania główne są podawane z ryżem basmati ze szpinakiem (PALAK RICE) oraz chlebkiem z mąki pszennej pieczonym w piecu glinianym piecu tandoor z masłem (BUTTER NAAN)
NAPOJE
WODA- HERBATA- KAWA
PRZYSTAWKI
MIX TIKKA
kompozycja pieczonych w piecu tandoor warzyw i sera
paneer (wersja wegetariańska) oraz kurczaka i krewetek (wersja mięsna)
MIX PAKORA
smażony kurczak, ser paneer i warzywa panierowane w mące z ciecierzycy
ZUPA
LAMB SHORBA
bulion jagnięcy z mięsem, warzywami i indyjskimi przyprawami
WEGETARIAŃSKIE DANIE GŁÓWNE
PANEER TIKKA MASALA pieczony w piecu tandoor ser paneer w sosie
pomidorowo-cebulowym z orzeszkami nerkowca
bulion jagnięcy z mięsem, warzywami i indyjskimi przyprawami
DANIE GŁÓWNE- MIĘSNE
CHICKEN KORMA
kurczak gotowany w sosie orzechowo- kokosowym z indyjskimi przyprawami
BHUNA GOSHT
gotowane kawałki jagnięciny z indyjskimi przyprawami w sosie pomidorowo- cebulowym z orzeszkami nerkowca
KADAI PRAWN
krewetki gotowane z cebulą i indyjskimi przyprawami w sosie paprykowym z orzeszkami nerkowca
Dania główne są podawane z ryżem basmati z żółtą soczewicą, kokosem
i liściem curry (COCONUT RICE) oraz tradycyjnym, indyjskim chlebkiem
z mąki pszennej pieczonym w piecu glinianym piecu tandoor z masłem (BUTTER NAAN)
DESER
GAJAR KA HALWA pudding marchewkowy
NAPOJE
MANGO LASSI- LEMON DRINK- WODA-HERBATA- KAWA
MENU DLA DZIECI
Specjalnie dla naszych młodszych gości możemy przygotować kawałki
kurczaka z frytkami. Dodatkowo za dzieci do lat 12 płacą Państwo 50% ceny.
SPOSÓB PODANIA
Zupy są serwowane w wazach, przystawki na kamiennych tacach, a dania główne podawane są na półmiskach.
OPŁATA ZA SALE
Jeżeli przyjęcie trwa w godzinach otwarcia restauracji nie doliczamy opłaty za sale natomiast jeżeli chcieliby Państwo wydłużyć czas wynajmu to każda dodatkowa godzina to koszt 100 zł.
ALKOHOL
Jeżeli chcieliby Państwo, aby na przyjęciu był alkohol to możemy zaoferować:
- butelkę wina 750 ml (50 zł)
- butelkę wódki 0,5l+ Coca Cola (50 zł)
natomiast jeśli chcieliby Państwo przynieść własny alkohol to korkowe wynosi 5 zł od osoby.
MODYFIKACJE MENU
Na życzenie klienta możemy zmodyfikować przedstawioną powyżej ofertę np. możemy zmienić sosy w daniach lub stworzyć menu wegetariańskie.
Jeżeli jesteś zainteresowany nasza ofertą lub maszy pytania, zadzwoń lub napisz do nas.
+48 503 407 591
+48 519 732 620
email: tandoorolsztyn@gmail.com